С цел разширяване на многообразието и затвърждаване на иновативността, предлагана от Център за Лазерна Естетика "Лоримар" , с началото на Новата 2016 година стартирахме и предлагането на нова услуга в нашия център, а именно масажи. Масажи, но не какви да е масажи, а уникални по продължителност (минимум 60 минути и повече, по желание на клиента, на достъпната цена от 40лв. на час, без значение от зоната, като масажът на ходила е на цена 25лв. на час). Изборът на продължителност е неслучаен, а продиктуван от наложилите се проучвания на световноизвестни физиотерапевти, според които за цялостно постигна не ефекта от масажа, върху масажната зона, продължителността на масажа е от основно значение за релаксацията на мускулната и невронна мрежа. Като добавим към това и една достъпна за всеки цена, услугата ни наистина би могла да претендира за уникална за града и региона.

Познати още от древността, масажните процедури са едни от най-приятните и  ефикасни методи за стимулиране обмяната на веществата, подобряване функциите на организма, възстановяване и релакс на кожата и тялото. Масажът въздейства върху кожата в няколко аспекта. От една  страна той отделя мъртвите клетки от горния кожен слой, като позволява на кожата да диша пълноценно. От друга страна – кожните съдове се разширяват, кръвообращението на кожата се подобрява, при което се въздейства благоприятно върху метаболизма на клетките и храносмилателната система.  Чрез въздействието си върху специфични точки на лицето и тялото,  той спомага за детоксикацията на организма и стимулира регенерацията на клетките като действа разтоварващо и тонизиращо.

Масажни процедури на Център за Лазерна Естетика "Лоримар" са":

Класически масаж – ползва класически мануални техники като  регулира дейността на мускулатурата, нервната и сърдечно-съдовата система, обмяната на веществата с продължителност от минимум 60 минути (гръб, крака, масажна яка, глава+лице) .

Релаксиращ масаж – лек анти-стресов масаж, насочен към  освобождаване от стреса и напрежението в мускулите с продължителност минимум 60 минути.

Терапия Уморени крака – програма, ползваща различни масажни  прийоми, насочена към преодоляване напрежението и подуването на краката с продължителност минимум 60 минути.

Тонизиращ масаж
– ритмичен и енергичен масаж, включващ ударни  техники, ефективен при отпадналост за тонизиране на тялото и нервната система с продължителност минимум 60 минути.

Спортен масаж – комбинира силови техники с елементи от  Тайландски масаж и мануална терапия. Подходящ за активно спортуващи, както и за клиенти, харесващи дълбок и силен масаж с продължителност минимум 60 минути.

Лечебен масаж – комбинира различни терапевтични средства и  техники с цел подобряване състоянието и лечение на мекотъканни дисфункции от различно естество с продължителност минимум 60 минути.

Рефлексотерапия
– един от най-древните лечебни методи, масажът  по YING-точките на ходилата балансира енергията в организма и е изключително обезболяващ и релаксиращ с продължителност минимум 60 минути.

Мануален лимфен дранаж – по методиката на Leduc мануалният  лимфен дренаж има доказано действие на подобряване тока на лимфата и лечение на отоци с продължителност минимум 60 минути, като се доплаща по 5лв. на брой вендуза, поставени по време на масажа.

Антицелулитен масаж – подобрявайки локалната циркулация на  кръвта и лимфата се улеснява отстраняването на излишни течности и отпадни продукти, натрупани в мастните клетки с продължителност минимум 60 минути.

Масаж с вендузи – с изключителното подобряване на  кръвоснабдяването и разместване на подкожието вендузите се характеризират със силен обезболяващ ефект с продължителност минимум 60 минути, като се доплаща по 5лв. на брой вендуза, поставени по време на масажа.

Ароматерапия – релаксиращ масаж, дължащ действието си на  подбора и комбинираното действие на до 3 етерични масла с продължителност минимум 60 минути.